Viimeiset MM-startit

wpid-20150225_1323230-1.jpg

Maanantaina keli oli mahdottoman harmaa ja satoi kaatamalla lähes koko päivän. Suunnilleen koko päivä kului suksia laitellessa ja testaillessa, tosin litimärkä baana oli melko huono testausta varten, sillä tiistaille lupasi jo mahdollisesti hieman kylmenevää. Toiset ennusteet taas näyttivät plussaa. Piti siis taas värkätä suksien kanssa urakalla.

Eilen tiistaina oli ensimmäinen kisapäivä 2-koiran kisassa. Edellispäivän kaatosateen jälkeen yöllä oli mennyt pakkaselle ja pakkasasteita oli vielä kisan aikaan, kun naisten sarja starttasi klo 10.30 alkaen. Suksista löytyi nyt vihdoin hyvä luistava pari, kun keli oli hieman helpompi. Baanaa ei ollut ajettu kelin kylmettymisen jälkeen kovinkaan paljoa ja koko rata oli todella jäinen, urainen ja täynnä jäisiä lumipalloja. Sisaruspari Arttu ja Vågen tekivät upean suorituksen ja juoksivat hyvin ja tasaisesti. Kuitenkaan baanalla ei juurikaan hyviä hiihdettäviä kohtia löytynyt, joten oma suoritus jäi melko hapuilevaksi, kun pystyssä pysyminen vei pelkästään niin paljon energiaa. Eikä koko baanaa pystyssä pysyttykään, sillä molemmissa radan tiukimmissa vauhdikkaissa kurveissa tuli kaaduttua. Toinen kaatuminen tapahtui vieläpä suoraan vasemman jalan nilkan päälle ja se väännähti melko pahasti. Välinerikkoja ei kuitenkaan sattunut, eikä koirat loukanneet onneksi itseään baanalla. Tällä suorituksella olimme ensimmäisen päivän jälkeen kuitenkin neljäntenä, hyvissä asemissa 8 sekunnin päässä mitalista. Myös muilla kisaajilla oli sattunut paljon kaatumisia.

Kisa saatiin hyvin kisattua loppuun, vaikka nilkka tuntui kipeältä. Kisan jälkeen kipu pikkuhiljaa paheni ja nilkka turposi melkosesti. Kisan jälkeen piti suunnata suoraan paikalliseen apteekkiin ostamaan ensiaputarpeita. Onneksi meillä oli matkassa Sarin antamaa kineesioteippiä ja etänä saatiin videon välityksellä hyvät ohjeet kuinka saatiin nilkka teippailtua ojennukseen seuraavan päivän kisaa varten :) Kiitos myös Leenalle nilkan hoito-ohjeista!

Tänään kisattiin toinen kisapäivä 2-koiran kisassa. Aamulla herätessä tuntui melkosta kolotusta vähän joka puolella kroppaa. Nilkka oli parempi kuin eilen, mutta myös moni muu paikka oli saanut kaatuessa osumaan, ja lisäksi eilisen kisassa joutui niin paljon jännittämään pystyssä pysymistä, että lihakset olivat melkoisen jumissa. Baana oli paremmassa kunnossa tänään ja keli hieman pakkasella. Aurinkokin tuli esiin useamman päivän tauon jälkeen noin tunti ennen starttia. Onneksi se ei kuitenkaan kerennyt kisaan mennessä pehmittää baanaa, kun naisten sarjan startit alkoi jo 10.30. Koirat tekivät myös tänään tosi hyvän suorituksen, koko ajan juoksivat sataprosenttisesti. Tänään tuli kyllä myös omasta kipeästä ja väsyneestä kropasta revittyä irti kaikki loput mehut :) Teimme tämän päivän kolmanneksi nopeimman suorituksen, mutta se ei valitettavasti riittänyt nostamaan meitä mitskulle vaan hävisimme kolmanteen sijaan 5 sekuntia.

Vaikka tiukka tastelu ei ihan riittänyt mitaliin ja se toki harmittaa, olen silti äärimmäisen tyytyväinen ja onnellinen näihin tuloksiin mitä saavutettiin kisoissa! Asetin tavoitteeksi ennen kisaa olla jollain matkalla kuuden parhaan joukossa ja olen todella positiivisesti yllättynyt, että saavutettiin tuo tavoite joka matkalla, isoista suksi- ja muista ongelmista huolimatta. Lähtökohdat tälle kaudelle on olleet äärimmäisen huonot, viime syksy ja talvi on ollut tosi raskasta aikaa. Tästä syystä päätin, että mikäli kisoihin lähden, otan reissun hyvänä kokemuksena ja kaiken mitä saavutetaan positiivisena. Ehkäpä tämä rento asenne altavastaajana mahdollisti rennot hyvät suoritukset.

Olen valtavan kiitollinen V-P:lle kaikesta avusta, työstä suksien kanssa ja muusta tuesta reissun aikana! Tosi hyvä mieli, että sukset lopulta saatiin pelaamaan ja V-P:n paineet helpottamaan. Oli kyllä melkoisen haasteelliset olosuhteet aloittelevalle voitelijalle, eikä V-P tosiaankaan ollut ainut, joka tuskaili voiteluongelmien kanssa.

Ennen kaikkea olen kyllä sanoinkuvaamattoman tyytyväinen koirien suorituksiin! Ensinnäkin ne on olleet koko reissun ajan niin kilttejä, rauhallisia ja huomaamattomia. Ja kisassa antaneet ihan kaikkensa. Arttu urakoi neljä starttia reissun aikana ja jokaisessa varma luotettava suoritus startista maaliin. Varmasti isoveli-Leevikin on pikkuveljestään tosi ylpeä! 2-koiran kisassa sisaruspari juoksi niin tasaisesti ja hyvin, ei parempaa voisi toivoa :) Voi että, on tämä koiraurheilu huippua hommaa kun saa tehdä tätä nuiden rakkaiden otusten kanssa!

Haluan kiittää kovasti sponsoreitani Royal Caninia, Rossignolia, Zero DC:tä, Kennelpakastetta ja Customer Oriented Massagen Saria! Myös iso kiitos kaikille, jotka on tsempannu vaikeina aikoina ja matkalla kohti näitä kisoja!

Huomenna aamusta pakataan kamppeet autoon ja suunnataan kohti Suomea. Illaksi olisi aikomus ehtiä Lyypekkiin samaan hotelliin kuin menomatkallakin, siitä seuraavan päivän aikana Tukholmaan, yö laivassa ja lauantai-illaksi kotiin!

image

Suksien testailua Ibachissa kaatosateessa maanantai-iltana

image

Sateinen maanantaipäivä

image

Nilkka tiistain kisan jälkeen

image

Jalka saatiin teipattua hyvillä ohjeilla kisakuntoon!

image

image

image

St. Blasien

image

Todtmoos

image

20.2.2015 MM-6 koirahiihdossa

image

Saara Loukkola

Saara Loukkola

Iiläinen valjakkourheilija.
Saara Loukkola

Latest posts by Saara Loukkola (see all)

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>