SOC 2015 Kiiruna

20150329_123908-1

Viikonlopun aikana kisattiin Pohjoismaiden mestaruuksista Ruotsin Kiirunassa. Reissuun lähdettiin torstaina iltapäivästä V-P:n ja koirien kanssa. Ann-Marin oli tarkoitus lähteä mukaan, mutta hänen osaltaan reissu peruuntui ja saimme Vågenin meidän matkaan. Perillä Kiirunassa oltiin illalla 10-11 aikaan, mutta pikkutien päässä mökin osoitteessa meitä odotti vain pimeys ja umpimetsä! Eikä saatu ketään mökin omistajista puhelimitse kiinni… Pienen etsinnän jälkeen löydettiin jokin mökki ja siellä vastassa olikin nainen, joka ilmoitti meidän mökin sijaitsevan keskellä metsää, noin 300 metrin kävelymatkan päässä. Eikun lappamaan kasseja moottorikelkan rekeen ja käppäilemään pimeään metsään pikku polkua kohti mökkiä. Ei sitten mökkiä varatessa tullut kyseltyä mukavuuksista, niitähän nimittäin ei ollut :D Jääkylmä mökki ilman suihkua, juoksevaa vettä ja oikeaa vessaa, kuivakäymälä sentään löytyi. Ei auttanut kuin laittaa takka täyteen puuta ja kattilaan naamanpesuvesi lämpenemään. Saatiin mökki lopulta jopa melko kuumaksi, mutta nukkumaanmeno venähti aika myöhälle!

Perjantaina kisattiin 10km pulkkahiihto. Odotin innolla kauden ensimmäistä pulkkastarttia, sillä Arttu on kauden mittaan osoittanut yhdistetyn kisoissa suurta lahjakkuutta pulkkaosuuksilla. Keli oli pilvinen ja tuulinen, hieman pakkasen puolella. Baana kova ja loistavassa kunnossa. Kisa sujui oikein mukavasti, suksi luisti ja Arttu juoksi aivan upeasti! Baana oli mukavan kumpuileva ja mutkitteleva, lopussa stadionille tullessa lähes kilometrin mittainen yhtäjaksoinen nousu. Nousun keskivaiheilla säikähdin, kun Arttu täydestä vauhdista stoppasi, mitä poika ei ikinä aiemmin ole tehnyt. Sillä olikin ihan kamala kakkahätä ja se väänsi tosi nolona hirveän kasan baanalle, vaikka sitä oli hyvin ulkoilutettu ennen kisaa. No, siinä meni pieni hetki, minkä jälkeen matka jatkui taas täydellä vauhdilla maaliin asti. Aikamme oli 24.52 ja tämä oikeutti hopeamitaliin, vain yhden sekunnin kultaan hävinneenä! Kyllähän se sekka jäi vähän kaiveleen, mutta valtavan tyytyväinen olen hopeaan. Artulta tosi hyvää menoa, niin kuin aina – tuohon koiraan voi kyllä aina luottaa täysin :)

Eilen oli vuorossa 10km koirahiihto Vågenin kanssa. Keli oli aurinkoinen, mutta edellisillan ja -yön lumisateen jälkeen baana pehmeä ja melko raskas hiihdettävä. Kisa meni myös Vågenin kanssa mukavasti – tällekin päivää sattui luistava suksipari alle ja Vågen juoksi tasaisen hyvin. Pehmeä baana ei kuitenkaan ole ikinä ollut minun vahvuus, eikä myöskään Vågen ole omimmillaan pehmeällä baanalla. Kovalla alustalla sen nopeus pääse paremmin oikeuksiinsa. Saimme kuitenkin onnistuneen suorituksen, jolla sijoituimme kuudennelle sijalle. V-P starttasi myös Peetun kanssa harrastussarjassa ja parivaljakko suoriutuikin hyvällä ajalla sijalle 5. runsaslukuisen osallistujakaartin seassa.

Illalla järjestettiin illallinen, jossa ruokailun ohessa jaettiin kahden ensimmäisen kisapäivän palkinnot. Oikein mukava ja lämminhenkinen tilaisuus :)

Tänään aamu alkoi jännittävillä hetkillä, kun lähdettiin mökiltä mutkaista pikkutietä ajamaan kohti kisapaikkaa. Yhdessä tiukassa ylämäkimutkassa meidän pakettiauto ajautui penkkaan ja lähti valumaan mäkeä takaisin alaspäin jumittuen tiukasti hankeen. Ann-Marin puhelinsoittojen avulla saatiin apu paikalle kuitenkin melko pikaisesti ja puolen tunnin jälkeen oltiin jo liikkeellä uudelleen!

Tämän päivän kisana oli yhdistetty 2x 5,5km. Yön aikana kireä pakkanen oli mukavasti kovettanut baanoja, kisan aikaan pakkasta ei enää ollut paljoa, mutta tuuli todella kovaa. Naiset starttasit miesten sarjan jälkeen. Saatiin Artun kanssa hyvä startti ja päästiin heti keulille. Arttu veti tuttuun tapaansa tasaisesti ja hyvin kuin juna ja pysyttiin ykkösinä koko pulkkaosuus. Vaihdossa meinasi lukot olla hieman jäässä ja aikaa tuhraantui hieman liikaa. Päästiin kuitenkin kohtuudella liikkeelle, edelleen 10 sekunnin johtoasemassa. Puolessa välissä oltiin kaikki peräkkäin Maijan ja Marian kanssa. Viimeisessä pitkässä nousussa ennen stadionia tapahtui ratkaisut – Maija tuli maaliin ykkösenä, itse kakkosena 13 sekuntia perässä ja Maria kolmantena 43 sekunnin erolla kärkeen.

Suuret kiitokset taas V-P:lle uurastuksesta suksien kanssa viikonlopun aikana ja Ann-Marille iso kiitos ihanan Vågenin lainasta!

Nyt on kyllä väsynyt, mutta tyytyväinen olo! Tähän päättyi tämä kisakausi, joka on lähtökohdat huomioiden ylittänyt odotukset :) Arttu on loistavasti ottanut paikkansa ainoana kisakoiranani ja olen varma, että isoveli-Leevi on siellä jossain todella ylpeä pikkuveljestään – minäkin olen :) Nyt nautiskellaan keväästä ja isolla motivaatiolla kohti uutta kautta ja kesäreenejä! :) Kokoan vielä paremmalla aikaa ajatuksia menneestä kaudesta postauksen muodossa!

image

Näkymä mökin pihalta

Naaman pesua kattilassa :D

Naaman pesua kattilassa :D

image

Polku mökille

image

image

Suksitestiä lauantaina

Kuva: Magnus Hörnström

Kuva: Magnus Hörnström

kiruna2

Kuva: Magnus Hörnström

image

image

image

Yhdistetyn palkintojenjako sunnuntaina kisapaikalla

image

Mökki

image

image

Pulkkakisan palkintojenjako

image

image

image

image

Arttu lepäilemässä pulkkakisan jälkeen :)

 

Saara Loukkola

Saara Loukkola

Iiläinen valjakkourheilija.
Saara Loukkola

Latest posts by Saara Loukkola (see all)

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>