Kohti talvea

wpid-20151026_135743.jpg

Nyt ollaan jo marraskuun puolella menossa, eikä talveen loppupeleissä ole enää pitkä aika. Syksy on mennyt vauhdilla ja ihan mukavasti, lukuunottamatta Arttua jo jonkin aikaa vaivannutta sisäreiden revähtymää. Poika onkin harmillisesti joutunut olemaan jalkansa kanssa tauolla reeneistä. Ainoa sallittu liikuntamuoto on ollut hallitut ravautukset hihnassa, mikä on meinannut raastaa sekä koiran että omistajan hermoja. Tietoa revähdyksen alkuperästä ei ole, yhdessä vetoreenissä yhtäkkiä huomasin toisen takajalan liikeradan olevan hieman kummallinen ja jalkaa tutkiessa huomasin sisäreidessä hieman turvotusta ja punoitusta. Sinä iltana jalka olikin sitten ihan kunnolla turvonnut ja punainen. Punaisuus kuitenkin katosi päivässä, mutta jalka on yhä edelleen turvonnut jonkin verran. Arttu on saanut onneksi lääkettä ja laser-hoitoa jalkaan ja hihnahölkät jatkuu yhä edelleen, kunnes jalka on täysin kunnossa. Hieman meinaa jo stressata, mutta onneksi EM-kisoihin on vielä reilusti yli sata päivää aikaa. Jospa poika piakkoin tokenee…

Haades kasvaa hirveää vauhtia! Se on kyllä oikein mainio koiran alku, ihan mahottoman reipas otus :) Molemmat rokotukset on saatu ja koulutukset on jo mukavalla mallilla. Pikkujätkä on kovasti kiinnostunut linnuista ja nouto alkaa jo sujua. Peetu ja V-P on kulkeneet ahkerasti linnustamassa ja Peetu on jo alkanut toimiakin ihan kivasti linnuille.

Lokakuun alkupuolella tuli pyörähdettyä Göteborgissa Royal Caninin Sporting Dog -seminaarissa. Reissu oli oikein mukava; todella hyviä informatiivisia luentoja urheilukoiran ruokinnasta, reenauksesta, lihashuollosta ynnä muusta. Lisäksi tuli paljon uusia tuttuja, oikein kivaa porukkaa oli reissussa mukana.

Omaan tekemiseen olen tämän syksyn osalta tyytyväinen, reenit on kulkenut tosi kivasti ja sairastelut on ainakin tähän mennessä saatu hyvin vältettyä! Ylläksellä käytiin leireilemässä jo toistamiseen tälle syksyä lokakuun loppupuolella ja sillä reissulla päästiin jo suksillekin Oloksen ensilumenladulla :) Ylläksen reissu sisälsi taas paljon määrää ja myös tehoja. Hiihto jäi yhteen päivään vesisateen ja sitä seuranneen pakkasen kovettaman ladun takia. Monin paikoin latu oli aika jäinen, eikä tekniikka siitä syystä pysynyt mielestäni tarpeeksi hyvin kasassa. Päätin sitten reenata muut päivät Ylläksellä muita reenimuotoja käyttäen ja Ylläksellähän kyllä riittää erilaisia reenimahdollisuuksia.

Nyt sitten vaan toivotaan Artun pikaista toipumista ja hyviä kelejä, jotta Arttua pääsisi heti reenaamaan sen toivuttua, eikä liukkaat haittaisi kovin pahasti. Innolla odottelen myös joulukuun alun Ylläksen reissua :)

image

Ylläksellä

image

image

image

image

image

image

image

image

Arttu-rukka joutuu tyytymään hihnalenkkeihin

image

Oloksen ensilumenladulla

image

image

image

image

Kukastunturissa

image

image

image

Arttu 4.5v ja Haades 3kk

image

Mäkireeniä kotoisissa maisemissa Virpiniemessä

20151105_142713

image

Näihin maastoihin pääsee suoraan kotipihasta

image

V-P ja Peetu Rantsilassa

image

Göteborg

image

Artun revähtänyt sisäreisi

image

Syyskuun lopun maisemia mökillä

Saara Loukkola

Saara Loukkola

Iiläinen valjakkourheilija.
Saara Loukkola

Latest posts by Saara Loukkola (see all)

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>