Uusi vuosi ja kisakausi startattu

syöte_kisa

Uuden vuoden puolelle on jo päästy ja kisakausikin alkoi jo sunnuntaina Syötteellä. Menneestä reenisyksystä jäi hieman kaksijakoinen fiilis. Arttu oli poissa reenistä loka-marraskuun jalkavaivan takia, mikä mahdollisesti tulee joissain määrin vaikuttamaan tämän kauden tuloksiin tai ainakin valintoihin kuinka pitkiä matkoja voidaan kisata. Itsellä syksy meni reenien osalta viime kautta paremmin, joulukuussa tuli sitten kuitenkin sairasteltua jonkin verran. Joulu- ja tammikuun ongelmana on jo tuttuun tapaan ollut reenimahdollisuuksien löytäminen lumenpuutteen takia. Paljon on tullut ajeltua reenien takia, varsinkin kun Arttua on ollut nyt pakko päästä reenaamaan syksyn reenien jäätyä vähiin. Ylläksellä tuli leireiltyä pariinkin otteeseen joulukuun aikana. Siellä saatiinkin harjoiteltua ihan huippuolosuhteissa! Arttu on kyllä tosi hyvin ja nopeasti kuntoutunut, ottaen huomioon, että joulukuun alussa mentiin vain pari kilometriä reeneissä.

Kisakausi aloitettiin sunnuntaina Syötteellä. Kisamatkana naisten sarjassa oli 8km, ja se taittui nahkeassa -16C kelissä aikaan 18.42. Suksi oli oikein liukas kovalla baanalla, vaikka uutta lunta olikin yön aikana satanut. Tuloksena kisassa kakkossija, vain yhden sekunnin voittajaa perässä. Tästä tuloksesta olin aika yllättynyt ja todella tyytyväinen. Matka oli Artulle sopivan mittainen ja poika suoriutui äärettömän hyvin kisasta. Kisalatu oli paikoin hieman epätasainen vähäisen lumen takia, joten hiihto tuntui vähän epätekniseltä, mutta muuten tuntui tosi kivalta päästä hiihtämään kilpaa. Peetu ja V-P sijoittuivat harrastussarjassa kolmanneksi. Tästä on hyvä jatkaa!

Otsikkokuva (hiihtokuva): Mari Moisala

image

Reenailua Ylläksellä

image

image

Ylläksellä

image

image

Haades 5,5kk

image

Iso-Syöte

image

image

Pikku-Syöte

image

image

Koirat verryttelemässä kisan jälkeen

Saara Loukkola

Saara Loukkola

Iiläinen valjakkourheilija.
Saara Loukkola

Latest posts by Saara Loukkola (see all)

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>