Kisat Skellefteåssa ja Ylikiimigissä

wpid-wp-1454928551036.jpg

Tänä viikonloppuna lauantaina kilpailtiin Ruotsissa Skellefteåssa ja sunnuntaina Ylikiimingissä.

Lauantaiaamuna lähdettiin kuuden aikaan Iistä ajelemaan Ann-Marin ja V-P:n kanssa Ruotsin puolelle Skellefteån. Pakkanen huiteli matkan aikana jopa -25 asteessa. Vähän ennen kisapaikalle saapumista alkoi lumisade ja pakkanen oli lauhtunut alle kymmeneen. Ladut oli kovassa ja hiihdettävässä kunnossa eikä taivaalta tuleva kevyt pakkaslumi kerennyt vaikuttaa baanaan. Tähän keliin löytyi oikein hyvä liukas suksi. Kisasin Artun kanssa kympin, V-P ja Peetu sekä  Ann-Mari ja Vågen vitosen. Kisassa kaikkien kympin hiihtäjien starttipaikat arvottiin keskenään, samoin myös vitosen menijät. Baanalle starttasi siis kaikista eri sarjoista porukkaa sekaisin. Ohitettavia olikin matkan varrella paljon, varsinkin kun alueella oli lisäksi yhtäaikaa hiihtosuunnistuskisat. Päivän suoritus oli mielestäni Artun kanssa kauden parasta menoa, erityisesti nyt olin tyytyväinen omaan hiihtoon. Lähdin alusta asti aika kovaa, mikä ei silti haitannut loppumatkasta, vaan sitä jaksoi tosi hyvin loppuun asti. Tuloksena minulle ja Artulle naisten kympin voitto noin puolen minuutin erolla kakkoseen. Meidän aika oli kaikkien kympin menijöiden nopein. Ann-Mari ja Vågen voittivat naisten vitosen päivän parhaalla vitskan ajalla. Lisäksi vielä V-P ja Peetu olivat miesten vitosen ykkösiä. Olipa tosi huippu reissu! :)

Sunnuntaiaamuna lähdettiin Ylikiiminkiin hieman väsynä ja jalat tönkkönä, kun edellisenä iltana oltiin vasta yhdeksän jälkeen kotona reissusta. Illan ja yön aikana lunta kerkesi tulla reilusti, kisabaana oli tosi pehmeä ja pöperöinen. Tuossa kelissä kymppi oli kyllä raskas vaikka sukset luistikin hyvin, toisella kiekalla oltiin Artun kanssa molemmat melko väsyneitä. Kuitenkin tämä suoritus riitti voittoon. Tänäänkin tuli voitettua myös miehet päivän nopeimmalla kympin ajalla :) V-P ja Peetu sijoittuivat miesten sarjan viidensiksi ja Peetu nappasi tuloksella ensimmäisen veto-sertinsä! Oikein onnistunut viikonloppu kaikenkaikkiaan :)

Otsikkokuva: Heta Pääkkönen

image

Poikien kanssa kevyttä lenkkeilyä metsässä viikolla ennen kisoja

image

image

Skellefteåssa

image

V-P ja Peetu startissa Ylikiimingissä. Kuva: Heta Pääkkönen

image

Startti. Kuva: Tuula Loukkola

Kuva: Sari Eskelinen

Kuva: Sari Eskelinen

image

Kierrokselle. Kuva: Katri Loukusa

image

Maalissa. Kuva: Tuula Loukkola

image

image

image

Kisan jälkeen maistui uni :)

Saara Loukkola

Saara Loukkola

Iiläinen valjakkourheilija.
Saara Loukkola

Latest posts by Saara Loukkola (see all)

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>