Kohti Norjan EM-kisoja!

wpid-wp-1456672851398.jpg

Tänään startattiin matka kohti Norjaa ja Savalenia. Ihanan keväinen aurinkoinen ajokeli on ollut! Illaksi olisi tarkoitus päästä Härnösandiin asti ja huomenna jatkaa noin 500km pätkä perille Savaleniin. Hassulta tuntuu kun reissuun lähdettiin ihan vaan V-P:n ja Artun kanssa kolmistaan ja loppu katras jäi äidin hoidettavaksi :D

Muutenkin oudon tuntuisen reissusta tekee se, että kisastartteja on vain yksi ja ainoa. Aina arvokisoissa on ollut vähintään se kaksi tsäänssiä, mutta nyt pitäisi kaikki mennä just nappiin sillä yhellä yrittämällä. Kieltämättä jännittää, kun kisa on vielä just se lempparimatka eli pulkka. Tähän tilanteeseenhan tultiin siis vähän huonojen sattumusten kautta. Tälläkin kaudella Arttu on ainoana kisakoirana ja kisakauteen lähdettiin Artun sisäreisivamman jälkeen. Eiköhän juuri tänä talvena arvokisojen yhdistetyn ja koirahiihdon kisamatkat ole naisilla tosi pitkät eli 15km. Onneksi pulkkamatka sentään sen 10km. Mitään toivoa ei olisi ollut saada Arttua tälle talvelle 15km kuntoon, varsinkin kun tietää ettei kisabaanat mitään helpoimpia Norjassa ole. Artulla on vielä hyviä vuosia edessä, joten en halua sitä piippuun juoksuttaa. Haluan sen aina nauttivan juoksemisesta. Toivon pystyväni säilyttämään sen suuren motivaation ja innokkuuden juoksemiseen sillä, että sen tarvii juosta aina vain sellaisia matkoja mitä se täydellä teholla senhetkisellä kunnolla kykenee menemään.

Viimeisen kuluneen viikon viimeistelyreenit kuihtuivat aika vähiin. V-P sairastui influenssaan reilu viikko sitten ja itsellä on tässä viikon aikana ollut monena päivänä vähän voimattoman tuntuiset lihakset ja pientä karkeutta kurkussa. Ei onneksi ole varsinaista tautia tullut päälle, liekkö siitä kiittäminen niitä valtavia vitamiinimääriä mitä on kurkusta työnnetty alas :D Olen koittanut olla nyt tosi varovainen ja ehkäpä pieni lepo on tehnyt vain hyvää! Artun viimeistelyt sain onneksi tehtyä juuri suunnitelmien mukaan! Yllättävän hyvään iskuun sen on saanut syksyn puuttuvista reeneistä huolimatta.

Pulkkaluokkien EM-mitaleista kisataan torstaina 3.3. Me ajellaan kotiin heti torstain kisan jälkeen ja muut jatkavat kisaamista vielä sunnuntaihin saakka. Lähdetään nauttimaan arvokisojen mahtavasta fiiliksestä ja kaikkien tuttujen näkemisestä! Yritän saada revittyä itsestäni kaiken irti baanalla ja tiedän myös Artun tekevän niin :) Pysykäähän kuulolla! :)

Kisajuttuja voi seurata myös EM-kisojen sivuilta: http://em-2016.no/

image

image

image

image

Saara Loukkola

Saara Loukkola

Iiläinen valjakkourheilija.
Saara Loukkola

Latest posts by Saara Loukkola (see all)

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>