SM-viikonloppu

wpid-photoeditor-1454316006837.jpg

Viikonloppuna oli vuorossa pulkka-SM Rovaniemellä ja naru-SM Törmävaarassa. Vaikka pulkka lempparimatka on aina ollutkin, niin pitkällisen pohdinnan jälkeen jouduin jättämään lauantain kisapäivän välistä. Tämä on kuitenkin laji, jota tehdään tiiminä yhdessä koiran kanssa, joten äärimmäisen tärkeää molemminpuolisen luottamuksen takaamiseksi on mennä koiran ehdoilla. Arttu pääsi takaisin reenin jalkavamman jälkeen vasta joulukuun alussa, joten olisi ollut liian iso riski startata sen kanssa pulkalla tässä vaiheessa. Kuitenkin reenit ovat tässä vajaan kahden kuukauden aikana olleet kohtuullisen kevyitä. Tiedän Artun antavan itsestään aina 100% jokaisessa suorituksessa (ei ikinä hidasta, ei syö lunta jne.), joten sen kanssa täytyy olla äärimmäisen viisas ja laittaa se vain sellaisille matkoille, joihin sillä senhetkisellä kunnolla on edellytykset.

Sunnuntaina siis osallistuttiin naruluokkien SM-kisaan. Kun näin kelin kisapaikalla, olin erittäin tyytyväinen päätökseeni jättää edellinen kisapäivä välistä ja säästää Arttua narukilpailuun. Törmävaaralla ennen kisaa oli mahdoton lumipyry ja entisestään jo pehmeälle baanalle kerkesi aamun aikana kertyä ainakin 5cm uutta höttölunta. Suksivalinta oli hieman haastava, mutta oikein hyvä suksi löytyi alle tälläkin kertaa. Arttu juoksi kisan kuntoonsa nähden oikein loistavasti, toisella kierroksella kyllä kuitenkin huomasi voiman ja reenien puutteen, mutta sillehän ei voi mitään. Tässä tilanteessa ei voi olla muuta kuin super tyytyväinen aikaan 21.45 raskaalla radalla. Tämä tulos oikeutti hopeamitaliin, johon olen myös tosi tyytyväinen. Hyvässä tilanteessa kuitenkin nyt ollaan, kun EM:iin on aikaa vielä viisi viikkoa. Tämä kisa kävi oikein hyvästä raskaasta reenistä valmistautuessa Norjaan. Omaan hiihtoonkin uskon tulevan vielä lisää terävyyttä näiden viimeisen viiden viikon aikana ennen EM:iä, kun arki nyt kiirejakson jälkeen hieman rauhoittuu ja kerkeää keskittyä enemmän reeneihin ja kunnolliseen lepoon.

V-P ja Peetu selviytyivät myös hienosti A miesten 13km matkalta, ollen kuudensia.

image

Toisella kierroksella. Kuva: Katja Suvanto

12669808_10208107172187989_1187950570_o-001

Kuva: Kirsi Luukinen

12669300_10208107164347793_47554066_o-001

Kuva: Kirsi Luukinen

image

20160131_150948

Saara Loukkola

Saara Loukkola

Iiläinen valjakkourheilija.
Saara Loukkola

Latest posts by Saara Loukkola (see all)

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>