EM-kisat takana

12776851_10201109931587449_1364434872_o-001

Pulkkaluokkien EM-kisat tuli kisattua eilen. Tulokseksi tällä kertaa kisasta irtosi kuudes sija. Pettymys on tällä hetkellä aika kova. Kuudes sija maailman kovimpien naisten seurassa on ihan kohtuullinen, mutta eniten harmittaa kuinka surkea suoritus sattui juuri tärkeimpään kisaan.

Hiihto oli alusta alkaen tosi hirveän tuntuista vääntöä. Rentous puuttui kokonaan, kroppa väsyi pienistäkin mäistä eikä alamäissä palautumista tuntunut tapahtuvan ollenkaan. Kädet ja jalat oli tosi voimattomat, henki ei kulkenut. Mielessä pyöri vaan kuinka selviää seuraavasta mäestä ja saisipa mennä ekalta vitosen kiekalta maaliin.

Tällä kaudella oma hiihto on ollut aika hyvää ja vahvaa, kunto näytti kehittyvän kivasti kohti EM:iä. Viimeisellä viikolla ennen kisoja useana iltana tuntui josko V-P:n influenssa olisi tulossa itsellekin. Kropassa tuntui voimattomuutta ja kurkussa vähän karkeutta. Luulin kuitenkin jo selvinneeni ilman tautia ja olo oli ihan hyvä ennen kisaa. Liekkö sitten kuitenkin jotain tautia itselläkin ja tämä selityksenä huonolle hiihdolle, tiedä sitä sitten. Mutta varma voin olla, että normaalitilassa kroppa ei kisassa ollut.

Ennakkoon jännitin myös Artun voimien riittävyyttä, kun syksyn reenit jäivät jalkavamman takia vähiin ja myös talven reenit ovat olleet aika kevyitä ajatellen pulkkailua raskaassa mäkisessä maastossa. Varsinkin kun itsestä oli niin heikosti apua Artulle kisassa, oli kisa ehdottomasti sillekin liian raskas koitos, eikä missään nimessä senkään parasta menoa. Poika oli aika väsy, mutta ei tietenkään ruvennut luovuttamaan missään vaiheessa, vaan taisteli sitkeästi maaliin saakka. Myös kisapaino oli Artulla tosi kevyt, mikä varmasti kertoo myös lihaksiston heikommasta tilanteesta verrattuna esimerkiksi viime talveen.

No, näille ei voi mitään. Tämä on tätä elämää ja varsinkin tässä lajissa on niin monta muuttuvaa tekijää, mitkä pitäisi kaikki kisassa loksahtaa kohdilleen. Nyt pitää vaan kääntää kaikki tämä motivaatioksi kohti tulevia juttuja! Tälle talvea on vielä tiedossa ainakin palveluskoiraliiton SM-kisat viikon päässä, sekä tänä viikonloppuna kisataan kotiladuilla Iin Illinsaaressa. Tämän viikonlopun kisat toki sillä varauksella, että pitää huolella tunnustella oloa.

Muuten reissu on sujunut tosi kivasti! Oli tosi huippua nähdä kaikkia tuttuja! Reissun aikana tuli tehtyä myös skypen välityksellä työhaastattelu, joka sujuikin aika menestyksekkäästi ;) Nyt ollaankin piakkoin jo kotona!

Iso kiitos V-P:lle suksien taikomisesta hyvään luistoon ja kaikesta muustakin! En varmasti ole aina sitä helpointa matkaseuraa ;) Paljon kiitoksia sponsoreilleni ja kaikille jotka olette jaksaneet tsempata!

Otsikkokuva: Per Sverre Simonsen

20160303_153924(0)

Themis ja Arttu-eno

20160303_175057

Saara Loukkola

Saara Loukkola

Iiläinen valjakkourheilija.
Saara Loukkola

Latest posts by Saara Loukkola (see all)

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>