2-koiran koirahiihdon SM-kisat

IMG_1035-002

Kisakausi startattiin tammikuussa kisaamalla Ylikiimingissä ja Lieksassa. Niissä kisoissa tuli jo todettua Artun hidastunut vauhti suhteessa muihin. Yllättävän pitkä hyvä jakso Artulla on ollut ilman ontumisia, mutta eihän vaurioituneisiin lihaksiin enää voima tartu ja vauhti on selkeästi hiipunut. Omat reenit on menneet talven aikana oikein hyvin ja kunto on nyt ihan hyvällä mallilla.

Viikonloppuna hiihdettiin 2-koiran koirahiihdon SM-kisat. Alustavasti mietin, etten starttaa jos matka on yli 10km, mutta pidin kisaa kuitenkin kauden päätavoitteena, joten päätin startata vähän riskillä 13 kilometrille. Kuitenkaan enää ei ole mitään menetettävää, kun Arttu ei varmasti juokse enää monia kisoja ja vointi on sillä ollut hyvä ennen kisoja, joten suurta estettä ei ollut.

Ennen kisaa oli kyllä jännitystä ilmassa, epävarmuutta. Koirat eivät ole reeneissä menneet pidempiä matkoja tällä kaudella, Artun jalan kestäminen ja parivaljakon yhteistyö mietitytti. Aika hyvin pojat on parina kuitenkin juosseet tällä kaudella, kun Artun vauhti on hidatunut, se on hieman tasannut parin kokoerosta johtuvaa epätasaisuutta.

Keli kisapäivänä oli todella upea; 5 astetta pakkasta, auringonpaiste ja kova hyvä baana. Saatiin startata ihan hyvään väliin. Ensimmäiset 10km oltiin erinomaisessa vauhdissa, ihan kärjen tuntumassa. Kuitenkin jo toisen vitosen laskuvoittoisella loppuosalla Artulla rupesi selkesti näkymään kipeytymistä ja hidastumista. Sääliksi kävi ohjata pojat vielä viimeiselle 3km kierrokselle. Se olikin sitten hidas kierros, vaikka itsellä oli hyvin voimaa hiihtää ja Peetu teki uskomattoman vahvan suorituksen. Alamäet oli pahimpia, ihan hyvin Arttu ylämäet selvisi ja tapansa mukaan juoksi laukalla koko matkan kaikesta huolimatta. Maaliin ei onneksi ollut pitkästi ja meidän tulos riitti lopulta kuitenkin hopealle!

Tulokseen olen todella tyytyväinen, erityisesti kaikkien vaikeiden aikojen jälkeen. Olen myös positiivisesti yllättynyt ja supertyytyväinen Peetuun, joka on kehittynyt todella paljon. Artun jalat meni kuitenkin kisassa todella huonoon kuntoon – molemmissa jaloissa vaurioituneen lihaksen kohdalla on iso patti, joissa on nestettä ja tulehdusta. Todennäköisesti sen kisat on siis nyt kisattu tältä kaudelta, ja ensi kaudelle sille ei varmasti enää kisakuntoa saa rakennettua. Onhan se harmillista, että se odotettavissa ollut stoppi tuli nyt, mutta onneksi Arttu kesti kuitenkin edes tämän verran kisaamista tänä talvena.

Sunnuntaina Peetu ja V-P kisasivat vielä kotikisoissa Illissä. Hyvällä ajalla pojat sijoittuivat kuudenneksi ja Peetu nappasi toisen vetosertinsä!

Huomenna suunnataan Taivalkoskelle Taivalvaaraan SM-kisoihin. Kilpailen Peetun kanssa koirahiihdossa ja sunnuntain yhdistetty joudutaan nyt jättämään välistä, kun Arttu ei ole kisakunnossa. Mahdollisesti kisakalenterissa on sitten vielä Peetun kanssa Palveluskoiraliiton SM-kisat Lieksassa parin viikon päästä ja ehkä startataan maaliskuulla vielä Tervolan kansallisissa kisoissa.

IMG_1034-1

Kuva: Mia Ranta

IMG_1217-001

IMG_1260-1

Saara Loukkola

Saara Loukkola

Iiläinen valjakkourheilija.
Saara Loukkola

Latest posts by Saara Loukkola (see all)

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>