Kisaamista Ylikiimingissä, Keminmaalla ja Joensuussa

LRM_EXPORT_20180217_221725-001

Viikko sitten viikonloppuna kisattiin Ylikiimingissä ja Keminmaalla.

Ylikiimingin 10km kisasta lähdin Peetun kanssa tavoittelemaan sille kolmatta ja viimeistä vetosertitulosta. Keli oli hyvä, pakkasta noin -7 astetta ja sukset olivat erinomaisen liukkaat. Peetun kanssa saatiin startata hyvältä lähtöpaikalta ja pikku-Peetu juoksi yhden elämänsä suorituksista, jolla sijoituimme kolmansiksi vain 4 sekuntia ykkössijaan ja sekunnin verran kakkossijaan. Peetu kun ei ole varsinainen vetokoira ja antaa kokonsakin puolesta niin paljon tasoitusta muille, niin olin aivan todella yllättynyt tästä tuloksesta! Tavoitteena oli olla jäämättä kärkeen siis sitä vetosertiin vaadittavaa kymmentä prosenttia, niin ylittihän tämä odotukset täysin. Omakin hiihto oli todella hyvä, sain pidettyä tasaisen kovan vauhdin alusta loppuun. Nyt Peetu on siis saavuttanut kaikki kolme vetosertiä ja vetovalion arvo on enää kiinni käyttäytymiskokeen läpäisemisestä, mitä yritämme ensi kesänä!

Keminmaalla oli Areksen ensidebyytti kisaladuilla SM-kisojen esikisoissa, eli siis täysin samoilla reiteillä kuin maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna kisataan SM-mitaleista.  Myös sunnuntaipäivänä keli oli ihan hyvä, joskin melko kylmä -10 ja tuuli. Sukset toimi loistavasti myös tässä kisassa. Jännitin kisaa ennakkoon aika paljon, kun Ares on tosiaan niin nuori vasta, eikä sillä vielä tietysti ole sellasiat varmuutta kuin kokeneilla kisakoirilla. Poika suoriutui kisasta kuitenkin enemmän kuin kunnialla – 10km tasaista hyvää juoksua ja yksi erinomainen ohituskin! Kierrokselle ja maaliin kääntyminen risteyksessä meinasi olla hieman hankalaa, mutta siitä selvittiin vain muutamilla menetetyillä sekunneilla. Kolmanteen sijaan ja aikaan 23.41 saa tuolla radalla olla tyytyväinen.

Joensuusta lähdettiin lauantaina hakemaan Arekselle hyvää kisakokemusta 5km radalla. Sellainen saatiinkin, upeassa aurinkoissa -10 asteen pakkasessa hyväkuntoisilla laduilla Ares juoksi todella varman suorituksen, vaikka rata oli sille vieras ja startattiin baanalle kisan ensimmäisinä. 5km sujui aikaan 10.39 ja myös miehet jäivät meidän taakse.

Ensi viikonloppuna kisataan Imatralla, lauantaina Areksen kanssa 10km kisa ja sunnuntaina Peetun kanssa 5km. Siitä viikon päästä onkin vuorossa jo SM-kisat.

Kuva: Mari Moisala

Artikkelikuva: Jari Hiltunen

 

Saara Loukkola

Saara Loukkola

Iiläinen valjakkourheilija.
Saara Loukkola

Latest posts by Saara Loukkola (see all)

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>