Kuulumisia pitkästä aikaa

IMG_8643-002

Pitääpä herätellä tätä blogia taas pitkästä aikaa! Monesti on ollut aikomus kirjoitella, mutta syksy oli tosi kiireinen. Aiheitakin vihdoin taas on, hiljaisempien ja vaikeampien aikojen jälkeen.

Viimeisestä kunnollisesta kisakaudestahan on oikeastaan aikaa jo kolme vuotta. Sen jälkeen syksyllä 2015 Arttu loukkasi jalkansa, joka ei enää palautunut entiselleen. Kisata sen kanssa pystyi jollain tasolla viime talveen saakka ja 2-koiran SM-kisoissa helmikuussa sen jalat menivät lopullisesti siihen kuntoon, että se jäi Artun viimeiseksi vedoksi. Kolmen vuoden aikana on myös siirtynyt koirien taivaaseen kolme rakasta koiraa. Koettelemuksia on riittänyt vähän liiankin kanssa. Välillä on ollut lopettaminenkin mielessä, mutta kuitenkin ne reenit on ollut se juttu, mihin on pahaa oloa saanut purettua. Loppujen lopuksi nämä hiljaisemmat ajat on tullut tehtyä omia reenejä entistä motivoituneempana ja varmempana tästä jutusta. Tämä vaan on siitä vaikea, mutta hieno laji, että sekä koiran että hiihtäjän on oltava täydessä iskussa, jotta voi pärjätä. Itse olen pysynyt pääasiassa tosi terveenä ja reenannut ja koittanut kehittää omaa tekemistä mielessä ajatus, että kyllä täältä vielä noustaan.

Viime talvena vihdoin päätin, että koska paloa tähän lajiin on niin valtavasti, niin ehkä uskallan vielä yrittää täysillä ja varasin pennun. Kauan sai epävarmana odotella syntyykö tarpeeksi pentuja, mutta elokuussa syntyi Kiirunaan onneksi kahdeksan poikaa ja neljä tyttöä. Temi kotiutui lokakuussa. Se on reiluun viiden kuukauden ikäänsä mennessä kerennyt hurmata täysin. Tosi itsevarma ja reipas pentu, joka ei pelkää mitään. Lisäksi se näyttää kasvavan hyvää vauhtia :) Toivottavasti kaikki sujuisi nyt hyvin, innolla jo odotan mitä tulevaisuus tuo tullessaan tämän pojan kanssa!

Viime keväänä jo aloiteltiin yhdessä Areksen (Artun siskon Vågenin pentu) kanssa reenailuja pienistä pätkistä. Syksyn mittaan se on kehittynyt kickbike-vedoissa kovasti ja nyt talvella se on jo mennyt tosi hyvin vetoreeneissä suksien kanssa. Ikää Areksella on nyt vasta 16 kuukautta, mutta Palveluskoiraliiton kisoihin sen ikä riittää, joten suunnitelmissa olisi sen kanssa kisailla muutama kisa tälle keväälle. Valtavat kiitokset Ann-Marille, että saan Areksen kanssa reenailla, tuntuu taas niin huikealta päästä tekemään tätä hommaa kunnolla! Lisäksi Peetun kanssa suunnitelmissa olisi kokeilla hiihtää sille yhtä puuttuvaa vetosertiä tämän talven aikana.

Pari starttia on kisattu jo Peetun kanssa ja olen hiihtänyt testihiihtoja ja epävirallisia kisoja nyt ilman koiraa. On mukava ensi viikolla päästä aloittamaan kunnon kisarupeama sitten myös koirahiihdon puolella! Se alkaa 10.2, kun kisataan Ylikiimingissä ja 11.2 on vuorossa Keminmaalla SM-kisojen esikisat.

 

Saara Loukkola

Saara Loukkola

Iiläinen valjakkourheilija.
Saara Loukkola

Latest posts by Saara Loukkola (see all)

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>