Arttu

IMG_5331-002

KENNELNIMI Kulovalkean Arotundra

SYNTYMÄAIKA 15.5.2011

SUKUPUOLI Uros

ROTU Lyhytkarvainen saksanseisoja

TERVEYS Silmät terveet, lonkat A-A, kyynäreet 0-0

KORKEUS 68-69cm

PAINO 30kg

ISÄ VKM-09 Bergjordet’s ETZ Odin

EMÄ Iloks’in Auroora

KASVATTAJA Rosalina Huhtala, kennel Kulovalkean

KOIRANET Tästä >

 VALJAKKOHIIHTO 2x MM-4, MM-6, EM-6, 2x SOC-hopeaa, 2x SM-kultaa, 4x SM-hopeaa, 2x SM-pronssia

KÄRRYAJO (2-koiran kickbike) SM-kultaa, SM-hopeaa, SM-pronssia

NÄYTTELYT 5x SERT, 5x CACIB

Arttu on kuuliainen, avoin ja sosiaalinen koira, joka sopeutuu tilanteeseen kuin tilanteeseen. Se on joka paikassa rauhallinen, jopa vetoreeneissä ja kisoissa, eikä se turhia hötkyile eikä vingu. Kuitenkin se työskentelee aina äärimmäisen sitkeästi täydellä teholla ja keskittyy tekemiseen sataprosenttisesti. Arttu on loistava kisakoira – kisapaikoilla sen kanssa on mukava olla kun tietää sen käyttäytyvän aina mallikkaasti ja lisäksi voi luottaa siihen, että se antaa kisassa aina kaikkensa.

Artun kanssa olen kisannut jo useamman kauden ja tulokset ovat olleet hyviä. Pojan kanssa olemme saavuttaneet kaksi neljättä sijaa ja kuudennen sijan MM-kisoissa, kuudennen sijan EM-kisoissa, kaksi Pohjoismaidenmestaruus-hopeaa, kolme SM-hopeaa koirahiihdossa, SM-kultaa ja -hopeaa 2-koiran koirahiihdossa ja SM-kultaa koirahiihtoviestissä sekä SM-pronssia yhdistetyssä. Lisäksi sulanmaan vetolajeissa olemme kisanneet kahden koiran kärryajossa saavuttaen SM-kultaa, -hopeaa ja -pronssia.

Arttu on kunnostautunut myös näyttelykehissä. Se on käyttötulosta vaille Suomen muotovalio; sillä on kolme SERTiä ja CACIBia Suomesta. Lisäksi se on saavuttanut Virossa kaksi SERTiä ja kaksi CACIBia, ollen näin yhtä sertiä vaille Viron muotovalio ja yhtä CACIBia vaille kansainvälinen näyttelyvalio. Artun kanssa olemme lisäksi harjoitelleet hieman metsästyspuolen juttujakin ja sille on ammuttu useita lintuja.

 

IMG_4104

Kuva: Mari Moisala

taivalvaara

Kuva: Tanja Loukusa

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>